Τοπικά

Εκτύπωση
PDF
Ιουν
25

Ιππόκαμπος στη θάλασσα του Στρατωνίου

Αρθρογραφος // η Μυρτώ Μιχάλη, Φωτογραφίες o Βασίλης Μεντόγιαννης

ypokampos_08Το ότι επισκέπτονται τα δελφίνια συχνά τον κόλπο του Στρατωνίου το γνωρίζουν όλοι στην περιοχή! Το ότι υπάρχουν ιππόκαμποι στον κόλπο του Στρατωνίου και μπροστά από την σκάλα φόρτωσης, οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαν να το φανταστούν. Ο ιππόκαμπος ζει και αναπαράγεται μόνο σε πεντακάθαρα νερά!

«Το Στρατώνι είναι η πατρίδα του ιππόκαμπου από τα πολύ παλιά χρόνια»

Εκτύπωση
PDF
Ιουν
01

Γαλάζια Σημαία και στο Στρατώνι

Αρθρογραφος // ο Τάσος Προδρόμου

blue_flag

Το 2010 βραβεύτηκαν 14 παραλίες του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου με γαλάζια σημαία ανάμεσα σε αυτές και του Στρατωνίου (Paraty All Day Beach Bar). Ο Δήμος Σταγείρων - Ακάνθου συνεχίζει να είναι ο πρώτος Δήμος στη Χαλκιδική με 14 γαλάζιες σημαίες και ακολουθούν ο Δήμος Σιθωνίας με 8 σημαίες και ο Δήμος Τορώνης με 5 σημαίες.
Εκτύπωση
PDF
Μαϊ
03

Δήμος Αριστοτέλη: η κρισιμότητα της επόμενης μέρας...

Αρθρογραφος // ο Λάζαρος Ξυδόπουλος

aristotelis_smallΈχω κατά καιρούς εκφραστεί με παρρησία και ευθύτητα για την αναγκαιότητα δημιουργίας ισχυρών αυτοδιοικητικών μονάδων (Δήμων και αιρετών Περιφερειών). Και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς, που οι απόψεις αυτές θεωρήθηκαν ότι δήθεν εξυπηρετούσαν άλλες σκοπιμότητες.

Εκτύπωση
PDF
Μαρ
25

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Στρατώνι

Αρθρογραφος // ο Τάσος Προδρόμου

25martiou10_22Με κάθε λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821. Μαθητές παρέλασαν στον παραλιακό δρόμο του Στρατωνίου, παρουσία επίσημων φορέων της κοινότητας και του Δήμου υπό τους ρυθμούς της μπάντας του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου.

Εκτύπωση
PDF
Μαρ
02

Σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ

Αρθρογραφος // ο Τάσος Προδρόμου

thumb_seismos-02-03-2010Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Βορειοανατολική Χαλκιδική σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης,  ο σεισμός έγινε στις 07:40:37 στη θαλάσσια περιοχή 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ουρανούπολης, σε μικρή απόσταση από την Αμμουλιανή . Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 8,4 χιλιόμετρα.