Εκτύπωση
PDF
Αυγ
31

Αποκατάσταση ζημιών στους δρόμους της Χαλκιδικής

Το Στρατώνι επισκέφτηκε χτες το πρωί ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μαζί με τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Τάσο Μουρατίδη, προκειμένου να ενημερωθούν για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στα οδικά δίκτυα από τις πλημμύρες του 2010, στη Χαλκιδική, που εκτελούνται από την «Εγνατία Οδός ΑΕ», με χρηματοδότηση του υπουργείου.

magriotis_stratoni

«Αμέσως μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2010 που έπληξαν τη Χαλκιδική και ιδιαίτερα το δήμο Σταγείρων - Ακάνθου, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανέθεσε στην “Εγνατία Οδός ΑΕ” την αποκατάσταση των ζημιών στα οδικά δίκτυα της περιοχής, η οποία, αφού συνέταξε τις σχετικές μελέτες, δημοπράτησε τον περασμένο Νοέμβριο το έργο αποκατάστασης των ζημιών στα οδικά τμήματα Ολυμπιάδος - Στρατωνίου, Πλανών - Γοματίου και Μεγάλης Παναγιάς - Πλανών, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση κατασκευής με την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση υπογράφηκε στις 11 Αυγούστου 2011. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν σε έξι μήνες, δηλαδή μέχρι το Φεβρουάριο του 2012», σημείωσε ο κ. Μαγκριώτης.

Οσον αφορά στις ζημίες που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στα σπίτια, προχωρά κανονικά το πρόγραμμα της αποκατάστασης από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΑΣΒΕ). Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης και τα προγράμματα της αποζημίωσης των οικοσκευών και της αγροτικής παραγωγής από τα αρμόδια υπουργεία.

πηγή : agelioforos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση