Παραλίες

 

Παραλία Paraty All Day Beach Bar

Η ακτή έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία.  Αυτό σημαίνει ότι τα νερά της ελέγχονται δύο φορές τον μήνα από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε και αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων της ακτής. Η οργανωμένη παραλία του Paraty All Day Beach Bar με 40 ομπρέλες και 150 ξαπλόστρες περιμένει τους επισκέπτες του Στρατωνίου.Υπάρχει οργανωμένη υποδομή (WC, ντους, κάδοι απορριμμάτων, φαρμακείο, χώρος υποδοχής).

Δημοτική Παραλία Στρατωνίου

Η Δημοτική παραλία του Στρατωνίου με μήκος 900 μέτρων, με ένα πανέμορφο αλιευτικό καταφύγιο και δύο δημοτικά αναψυκτήρια παίζει σημαντικό ρόλο στην ομορφιά του χωριού κυρίως το καλοκαίρι. Η παραλία είναι προσβάσιμη από παντού και με ράμπα για άτομα με αναπηρία από την πλευρά του λιμανιού, προσφέρει απλόχερα την δροσιά της στους λουόμενους.

Καρβουνόσκαλα


Η παραλία της Καρβουνόσκαλας βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο από την πλευρά του λιμανιού με μήκος περίπου 200 μέτρων, σε μία πανέμορφη τοποθεσία και με δύο ξενοδοχεία είναι ωραίο μέρος για άτομα που αναζητούν ησυχία. Η παραλία είναι προσβάσιμη από παντού.

Καλαμούδι


Η παραλία βρίσκεται ακριβός μετά την Καρβουνόσκαλα με μήκος περίπου 100 μέτρων, σε μία ερημική τοποθεσία είναι ωραίο μέρος για κατασκηνωτές καθώς το καλοκαίρι γεμίζει από σκηνές τουριστών. Η παραλία είναι προσβάσιμη από τον δρόμο με 4Χ4 αυτοκίνητο ή μηχανάκι μόνο.

Κουρί


Η παραλία είναι μία από τις μεγαλύτερες του δήμου με μήκος περίπου πάνω από 2 χιλιόμετρα, σε μία μαγευτική τοποθεσία αποτελεί μία από τις ομορφότερες παραλίες του δήμου. Βρίσκεται πάνω στον εθνικό δρόμο από Στρατώνι προς Ιερισσό, τέσσερα χιλιόμετρα μετά το Στρατώνι, μόλις τελειώνουν οι στροφές.

Σαυρίδι


Βρίσκεται στον κόλπο της Ιερισσού, κοντά στα νησάκια Λευτερίδες, που είναι στη μύτη του κόλπου, συνεχίζοντας γιαλό-γιαλό από το Στρατώνι για Ολυμπιάδα. Η πρόσβαση από την στεριά με αυτοκίνητο είναι δύσκολη. Η παραλία αυτή, καθώς και άλλες πολλές στον δήμο μας, είναι για πιο θαλασσινούς, σε διακοπές που θα έχουν απαραίτητα και βάρκα στον σχεδιασμό τους.