Εκτύπωση
PDF
Μαϊ
08

Με θέρμη υποδέχθηκαν οι Λούξιοι την έκθεση αγιορείτικων εικόνων

Αρθρογραφος // Γραφείο Τύπου www.mountathosarea.org

mountathosotaptaxalkidiki

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

του

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΘΩ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)

 

Με θέρμη υποδέχθηκαν οι Λούξιοι την έκθεση αγιορείτικων εικόνων

Με επιτυχία «έκλεισε» η πρώτη συνεργασία του Επιμελητηρίου Εμπορίου & Τουρισμού Ελλάδας, Λουξεμβούργου & Μ. Περιφέρειας με το Μετόχι Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου

 

eikona_fullΟλόκληρο τον Απρίλιο αλλά και τις πρώτες ημέρες του Μαΐου λειτούργησε η έκθεση βυζαντινών εικόνων των μοναχών του Αγίου Όρους, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, ύστερα από πρωτοβουλία που έλαβε το Μετόχι Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εμπορίου & Τουρισμού Ελλάδας, Λουξεμβούργου & Μ. Περιφέρειας και τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω.

Στην ενορία της ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Λουξεμβούργου από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα σε καθημερινή βάση, η έκθεση με τίτλο «theface of the absolute» ταξίδεψε νοερά τους κατοίκους της χώρας στην ιερή χερσόνησο, μεταφέροντας παράλληλα το στίγμα του μοναδικού συνδυασμού : της αριστοκρατικότητας της πνευματικής κοινωνίας με την ταπεινοφροσύνη του ησυχαστικού βίου.

Η επιτυχία της ξεπέρασε το αναμενόμενο, γι αυτό και η διάρκειά της ήταν μεγαλύτερη από την προγραμματισμένη. Εκατοντάδες Λούξιοι επισκέφθηκαν το χώρο, ξεναγήθηκαν σε αυτόν, ενώ τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον του δημοσιογραφικού κόσμου, που κάλυψε πολλές φορές τις δραστηριότητές της, «κοινωνώντας» όχι μόνο με αυτές αλλά και με ολόκληρη την περιοχή.

«Οι γέροντες λένε ότι το ταξίδι ενός προσκυνητή ή απλώς ενός περίεργου διαβάτη παίρνει διαστάσεις συχνά ανύποπτες, καθώς το απρόσµενα θεϊκό συναπαντάται στις απροσδιόριστες ατραπούς του Πνεύµατος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Παπαγεωργίου και συνεχίζει : «Αυτό ακριβώς ήταν το μήνυμά μας προς το κοινό της μικρής χώρας. Φιλοδοξία μας παραμένει η γνωριμία ενός τέτοιου κοινού με το Άγιον Όρος, μέσα από δράσεις υψηλής ποιότητας και ανωτέρου επιπέδου, κάτι που σε πρώτη φάση θεωρούμε ότι πετύχαμε. Πράγματι, οι κρατήσεις μας δείχνουν ότι το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου κοινού να επισκεφθεί το Άγιον Όρος έχει αυξηθεί, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας κάνει να εντατικοποιούμε τόσο την προσπάθεια προβολής όσο και τις επιλεγμένες και αποδοτικές συνεργασίες».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση