Επικαιρότητα

Εκτύπωση
PDF
Φεβ
11

Βιβλική καταστροφή στο Στρατώνι

Αρθρογραφος // η Κατερίνα Σμυρλή και ο Τάσος Προδρόμου, Φωτογραφίες και βίντεο ο Τάσος Προδρόμου

stratoni_katastrofi_036

Συνεχής ενημέρωση... ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Βιβλική καταστροφή υπέστη το Στρατώνι του δήμου Σταγείρων-Ακάνθου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ολόκληρο το χωριό στην κυριολεξία βούλιαξε στη λάσπη. Σπίτια και καταστήματα καταστράφηκαν δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από τη λάσπη ενώ κινδύνεψαν οι ζωές κατοίκων που εγκλωβίστηκαν στις οικίες τους.

 

Εκτύπωση
PDF
Φεβ
08

Νόμιμες οι εξορύξεις στη Στρατονίκη

Αρθρογραφος // ο Γιώργος Μητράκης

thumb_ypogeia

Δικαίωση για την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και για το ελληνικό Δημόσιο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με τις υπ' αριθμ. 462/2010 και 463/2010 αποφάσεις του απέρριψε δύο αιτήσεις ακύρωσης των σχετικών με τις εξορύξεις στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών, που είχε καταθέσει μια ομάδα κατοίκων της Στρατονίκης.
Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ως απολύτως νόμιμες τόσο την περιβαλλοντική όσο και την τεχνική άδεια, κάτι που σημαίνει ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να διεξαχθεί απρόσκοπτα.

 

Εκτύπωση
PDF
Δεκ
15

Σεισμική δόνηση 2,9 Ρίχτερ

Αρθρογραφος // ο Τάσος Προδρόμου

thumb_seismos141209Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Βορειοανατολική Χαλκιδική χθες το απόγευμα.

Εκτύπωση
PDF
Νοε
11

Κατάληψη στο ΓΕΛ Αρναίας

Αρθρογραφος // ο Τάσος Προδρόμου

katalipsi_arnaias_06Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το Γενικό Ενιαίο Λύκειο Αρναίας.

Όπως αποδείχθηκε, οι ενέργειες που έγιναν από τους μαθητές τις προηγούμενες μέρες δεν καρποφόρησαν.

Αρχικά, οι μαθητές στείλανε παρακλητική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου και την κοινοποίησαν προς την Νομαρχία Χαλκιδικής και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χαλκιδικής (9/11/09) με απώτερο σκοπό την ολιγοήμερη διακοπή των μαθημάτων.

Εκτύπωση
PDF
Οκτ
27

Διαρροή δεξαμενόπλοιου στο Σταυρό Θεσσαλονίκης

Αρθρογραφος // ο Τάσος Προδρόμου

deksamenoploio1
Το δεξαμενόπλοιο
Ρύπανση προκάλεσε εχθές το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Σταυρού Θεσσαλονίκης, το σημαίας Τουρκίας δεξαμενόπλοιο «Αβνατζίογλου 1», λόγω ρήγματος στις δεξαμενές του.
Λόγω των ιδιαίτερων δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εχθές στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατός ο απολογισμός έκτασης της ρύπανσης.