Άρθρα

Εκτύπωση
PDF
Φεβ
22

Χρυσό πραγματικής αξίας 11 δισ. ευρώ «κρύβει» η Βόρεια Χαλκιδική

Αρθρογραφος // η VORIA.GR

thumb_pic-0-norm

Χρυσό θεωρητικής, όσο δεν τυγχάνει εκμετάλλευσης, αξίας 15,6 δισ. ευρώ, ο οποίος με τη συνδρομή της μεταλλουργίας είναι εφικτό να «μεταφραστεί» σε πραγματική αξία έως 11 δισ. ευρώ, δίδοντας ετήσιο εισόδημα έως και 450 εκ. ευρώ για πολλά χρόνια στην τοπική και την εθνική οικονομία γενικότερα, «κρύβουν» τα τρία κοιτάσματα του Στρατωνίου, των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στη Βόρεια Χαλκιδική.
Εκτύπωση
PDF
Ιαν
20

Συμβιβαστική πρόταση από Μπιρμπίλη για το Natura 2000

Αρθρογραφος // halkidikinews.gr

thumb_010221

Συμβιβαστική λύση για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις και διαφωνίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την έκταση που επιτρέπεται η οικοδόμηση σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα NATURA, παρουσίασε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Η συμβιβαστική πρόταση διατηρεί το δικαίωμα όσων κατέχουν σήμερα 4 στρέμματα να οικοδομήσουν, αλλά από την ψήφιση του νόμου και μετά το δικαίωμα θα το έχουν μόνον...
Εκτύπωση
PDF
Δεκ
19

Δημόσια διαβούλευση στη Χαλκιδική

Αρθρογραφος // η Μαργαρίτα Καραβασίλη

thumb_margarita_karabasili

Οι αντιδράσεις εστιάζονται στις επιπτώσεις της δραστηριότητας στο περιβάλλον, λόγω και της αρνητικής ή και τραυματικής εμπειρίας των κατοίκων από την μακροχρόνια εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής των Μεταλλείων Κασσάνδρας και τις πληγές που έχει αφήσει.

Εκτύπωση
PDF
Μαϊ
31

Ανεκμετάλλευτοι θησαυροί της Β. Ελλάδος

Αρθρογραφος // ο Βασίλης Ιγνατιάδης από το ethnos.gr

Στο ποσό των 20 δισ. ευρώ υπολογίζεται -με βάση τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων- η αξία του επιβεβαιωμένου ορυκτού πλούτου στο υπέδαφος μόνο της Β. Ελλάδας, ενώ η απώλεια επενδύσεων από τη μη αξιοποίηση των αποθεμάτων χρυσού ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Εκτύπωση
PDF
Ιαν
12

Οι φόλες πάνε... σύννεφο

Αρθρογραφος // η Αθηνά Παπαδοπούλου

thumb_5
Τέλος του Μάη με αρχές Ιούνη μπήκε η Σούλα στη ζωή μας… Διστακτικά στην αρχή, όχι όμως από φόβο… η Σούλα τους αγαπούσε τους ανθρώπους, γι’ αυτό και δεν καταλάβαινε γιατί το αφεντικό της την εγκατέλειψε σε ένα άγνωστο μέρος.