Άρθρα

Εκτύπωση
PDF
Απρ
23

Πάσχα στις παρυφές του Άθω

Αρθρογραφος // Halkidikinews.gr

agio_oros_pasxa

Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες κάνουν τον παράπλου του Άθω κάθε χρόνο, ενώ το Άγιον Όρος προσελκύει ετησίως περισσότερους από 120.000 προσκυνητές. Η δημοτικότητα της περιοχής, μοναδικής στον κόσμο μ' αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν είναι τυχαία: εκτός από την περίφημη Αθωνική Πολιτεία, που κατοικείται από 2.200 μοναχούς και διαθέτει 20 μοναστήρια βυζαντινής αρχιτεκτονικής, 12 σκήτες και 800 κελιά, μοναδικές είναι και οι φυσικές ομορφιές. Με άλλα λόγια, το Πάσχα στις παρυφές του Αγίου Όρους αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.
Εκτύπωση
PDF
Μαρ
28

Ειδικό πακέτο για τουρισμό στον Άθω. Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες κάνουν τον παράπλου του Άθω κάθε χρόνο

Αρθρογραφος // Αλεξάνδρα Γούτα // seleo.gr

thumb_ibironΜεγαλύτερο κομμάτι της πίτας του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, ο τζίρος του οποίου υπολογίζεται παγκοσμίως σε 15 δισ. ευρώ, διεκδικεί η Χαλκιδική, μέσω νέου τουριστικού προϊόντος, που δημιουργεί ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

 

Εκτύπωση
PDF
Μαρ
26

Το εργαστήριο Αγιογραφίας της ενορίας Αγίας Βαρβάρας

Αρθρογραφος // Αλέκος Τσανανάς

thumb_1

Με πρωτοβουλία του Πατέρα Ευθύμιου φιλοξενείται από τον Οκτώβριο του 2010 το εργαστήριο αγιογραφίας της ενορίας στο κτίριο δίπλα στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας. Το εργαστήριο είναι παράρτημα της Αγιογραφικής Σχολής της Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Στο τμήμα φοιτούν 15 ενήλικοι μαθητές ενώ τα μαθήματα διευθύνει η καθηγήτρια αγιογραφίας κα Δαβίλλα Μαίρη.

Εκτύπωση
PDF
Μαρ
13

“Ναι” στην επένδυση φώναξε το συλλαλητήριο στο Παλαιοχώρι

Αρθρογραφος // Μαρία Μαθιοπούλου // mathiopouloum@makthes.gr

thumb_DSC00042Κάτοικοι υπέρ της επένδυσης στα μεταλεία Κασσάνδρας

Η Τζούλια Σιδηρέλη είναι 19 χρονών, γέννημα θρέμμα της Στρατονίκης. Δεν θέλει να φύγει από τον τόπο της, ούτε της αρέσουν οι μεγάλες πόλεις. Εδώ και λίγο καιρό έχει κάνει αίτηση στην Ελληνικός Χρυσός για κάποια εργασία γραφείου στα μεταλλεία.

Εκτύπωση
PDF
Μαρ
02

«Η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός είναι εγκυρότατη και θα γίνει»

Αρθρογραφος // Αθανασία Μπίδιου // www.voria.gr

thumb_metalleia_kassandras

«Η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός δεν κινδυνεύει. Είναι εγκυρότατη και θα γίνει», διαμηνύει μέσω της Voria.gr ο πρόεδρος της Άκτωρ και της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, Δημήτρης Κούτρας με αφορμή την απόφαση της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία η εταιρεία πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο επιδοτήσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ για την απόκτηση το 2003 των Μεταλλείων Κασσάνδρας.