ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο έχει πλούσιες και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Η Δημοτική μουσική σχολή αλλά και η διοργάνωση διεθνών συναντήσεων και σεμιναρίων, μας οδήγησε στην απόφαση για επέκταση του έργου του «Αριστοτέλειου πνευματικού κέντρου».

Η ανάπτυξη πνευματικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων των κατοίκων του Δήμου και η μέσω αυτών δημιουργία πολιτιστικού και πνευματικού έργου με επίκεντρο πάντοτε τους κατοίκους του Δήμου και την πολιτισμική και πνευματική τους ανέλιξη, είναι από τις προτεραιότητές μας. Επίσης η συνεργασία και η αρωγή προς άλλους φορείς που επίσης παράγουν πολιτιστικό και πνευματικό έργο, είναι από τους βασικούς μας στόχους. Πιο συγκεκριμένα:

1. Η διοργάνωση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χοροεσπερίδες, φεστιβάλ και σεμινάρια μουσικής, εκδηλώσεις χορωδιών, φεστιβάλ χορευτικών συγκροτημάτων, εκθέσεις ζωγραφικής φωτογραφίας και βιβλίων, προβολές ταινιών, διαλέξεις κάθε μορφής, οργάνωση εκδρομών κλπ.

2. Η διοργάνωση εκδηλώσεων για τη διάδοση του δημοτικού και παραδοσιακού τραγουδιού, της παραδοσιακής μουσικής και του παραδοσιακού χορού, της Βυζαντινής μουσικής κλπ.

3. Στο πλαίσιο του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου μπορούν να λειτουργήσουν η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, χορωδίες μικτές, ενηλίκων και παιδικές, χορευτικά τμήματα μικτά ενηλίκων, γυναικεία και παιδικά, θεατρική ομάδα. Επίσης δύναται να λειτουργήσουν μουσική σχολή ή ωδείο μετά την λήψη ανάλογης άδειας λειτουργίας από τις αρμόδιες αρχές.

4. Δημιουργία χώρων νεολαίας, δημιουργία οργάνωση, λειτουργία και ανάπτυξη Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και η δημιουργία αναγνωστηρίου.

5. Η καθιέρωση προγραμμάτων και δράσεων σε θέματα του αφορούν τους νέους σε σχέση με τον εθελοντισμό και συνεργασίες με Κρατικούς και Διεθνείς Φορείς που αφορούν την Νεολαία.

6. Στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο δύναται να λειτουργήσουν τμήματα που αφορούν τον αθλητισμό καθώς και τον εθελοντισμό. Επίσης μπορεί να διοργανώσει διάφορους αγώνες και διαγωνισμούς.

7. Η ανάπτυξη πανελλαδικών, διαβαλκανικών και διεθνών συνεργασιών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου, για τη δημιουργία δικτύων επικοινωνίας μεταξύ ομοειδών φορέων.

8. Συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρο σε εκδηλώσεις άλλων φορέων του Δήμου και όπου καλείται, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

9. Οργανώνει εκθέσεις ή προβολές στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό, προωθεί ή επιχορηγεί το ίδιο το Νομικό Πρόσωπο εκδόσεις, φωτογραφήσεις και κινηματογραφήσεις ή τηλεοπτικές παραγωγές και έκδοση εκπαιδευτικού υλικού, εκδίδει δίσκους τραγουδιών, οπτικοαουστικού υλικού κλπ, έχοντας τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των πνευματικών δικαιωμάτων αυτών αλλά και τη δημιουργία εσόδων από πωλήσεις των παραγωγών και των προϊόντων που προκύπτουν.

10. Αναπτύσσει δομές πληροφόρησης και εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία για το σκοπό αυτό.

11. Διοργανώνει εκδηλώσεις για την απονομή τιμητικών διακρίσεων και υποτροφιών στους επιτυχόντες μαθητές στα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

12. Το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο είναι το Νομικό Πρόσωπο το οποίο διαχειρίζεται τις εκάστοτε επιχορηγήσεις από το Δήμο ή άλλους φορείς για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όλων των Τοπικών Διαμερισμάτων κατόπιν αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.