Εκτύπωση
PDF
Απρ
25

Εντυπωσιακά μεγάλο το ποσοστό της πληρότητας των ξενοδοχείων στην περιοχή του Άθω, τις ημέρες του Πάσχα

Αρθρογραφος // Γραφείο Τύπου www.mountathosarea.org

mountathosotaptaxalkidiki

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

του

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΘΩ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)

 

Εντυπωσιακά μεγάλο το ποσοστό της πληρότητας των ξενοδοχείων στην περιοχή του Άθω, τις ημέρες του Πάσχα

Άγγιξε το 84%, ενώ όλα τα ξενοδοχεία ήταν ανοιχτά!

 

Στο 84% ανήλθε η πληρότητα των ξενοδοχείων της περιοχής του Άθω Χαλκιδικής το τετραήμερο των διακοπών του Πάσχα, ενώ όλα τα ξενοδοχεία άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν επισκέπτες από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια αλλά και τη βαλκανική χερσόνησο.

 

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών στράφηκε στα πασχαλινά ήθη και έθιμα, στις τοπικές γαστρονομικές προτάσεις, στις προσκυνηματικές εκδρομές (παράπλους του Αγίου Όρους, επισκέψεις σε Ιερές Μονές και μνημεία εκτός Αγίου Όρους) αλλά και στις ημερήσιες αποδράσεις στο νησί της Αμμουλιανής, το οποίο κυριολεκτικά «βούλιαξε από κόσμο»!

 

Ιδιαίτερα μεγάλος ήταν και ο αριθμός των προσκυνητών που γιόρτασαν το Πάσχα σε Ιερές Μονές εντός της Ιερής Κοινότητας, ζώντας στιγμές πραγματικής κατάνυξης και ψυχικής ανάστασης.

 

Τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις της περιοχής θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, ώστε να υποδεχθούν επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης, το ποσοστό αφίξεων των οποίων σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία αναμένεται να έχει μεγάλη αύξηση.

 

«Ναι. Η περιοχή του Άθω αποτελεί πλέον προορισμό διακοπών Πάσχα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Παπαγεωργίου και συνεχίζει : «Αυτό βεβαίως μας ευχαριστεί ιδιαίτερα αλλά δε μας κάνει να εφησυχάζουμε. Ίσα –ίσα δημιουργεί αίσθημα περαιτέρω ευθύνης ώστε οι προσπάθειές μας να συνεχισθούν και ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα να αποτελέσει το εφαλτήριο για να ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη ψηλότερα».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση